تاثیر سرکه سیب بر دیابت

تولید سرکه فرایندی است که طی آن قند میوه (از جمله سیب) از طریق افزودن مادر سرکه (یا مایه سرکه) در طی چند هفته یا چند ماه شکسته شده و به اسید تبدیل می­شود. مایه سرکه ظاهری کدر به سرکه می­دهد که شامل باکتری­ها و مادر سرکه است. در طی فرایند پاستوریزه کردن باکتری­ها از بین می­روند ولی مادر سرکه باقی می­ماند.
 

تاثیر سرکه سیب بر دیابت

تولید سرکه فرایندی است که طی آن قند میوه (از جمله سیب) از طریق افزودن مادر سرکه (یا مایه سرکه) در طی چند هفته یا چند ماه شکسته شده و به اسید تبدیل می­شود. مایه سرکه ظاهری کدر به سرکه می­دهد که شامل باکتری­ها و مادر سرکه است. در طی فرایند پاستوریزه کردن باکتری­ها از بین می­روند ولی مادر سرکه باقی می­ماند.
 
تعداد افراد مبتلا به دیابت در سال 1359، 108 میلیون در سراسر دنیا بود که این تعداد تا سال­های اخیر به 422 میلیون رسیده است. دیابت یک بیماری مزمن است که به دلیل عدم توانایی در تنظیم قند خون ایجاد می­شود. هورمون مسئول تنظیم قند خون انسولین است که در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 این هورمون تولید نمی­شود یا تولید آن ناچیز است. و در دیابت نوع 2 مقدار انسولین تولید شده کافی نیست.
 
برای مدیریت دیابت علاوه بر دارودرمانی و مراقبت­های پزشکی، رژیم غذایی متعادل، فعالیت فیزیکی یا ورزشی متناسب با قند خون و کنترل فاکتورهای مختلف شیوه زندگی نقش موثری دارد.
 
برخی شواهد نشان داده که مصرف سرکه سیب برای کنترل قند خون می­تواند مفید باشد.
 
یک تحقیق تاثیرات کاهشی بر قند خون و کلسترول را در موش­های مبتلا به دیابت و غیر مبتلا به دیابت نشان داده است.
 
در مطالعات انسانی، سرکه سیب در کنار وعده غذایی حاوی کربوهیدرات بالا، موجب افزایش سطح قند خون در هر سه گروه (دیابت، قبل از دیابت و غیردیابتی) می­شود.
تصور می­شود که ترکیبات سرکه سیب (استیک اسید) موجب کاهش سرعت تبدیل کربوهیدرات­های پیچیده به قندها جهت جذب و ورود به جریان خون می­شود. البته هنوز نیاز به بررسی بیشتر جهت دریافت بهتر این مکانیسم داریم.
 
با این که به نظر مصرف سرکه سیب می­تواند در افراد دارای دیات نوع 2 موثر واقع شود، در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 شاید مضر باشد. زیرا مشکلات گوارشی و تاخیر در تخلیه معده یکی از عوارض دیابت نوع 1 است که به نظر می­رسد با مصرف سرکه سیب تشدید می­شود.
 
باید توجه داشته باشیم که مصرف سرکه سیب در دیابت نوع 2 همراه با توصیه های پزشکی و مصرف دارودرمانی، رژیم متعادل و فعالیت فیزیکی باید در نظر گرفته شود و به تنهایی کافی نیست.
 
بهترین روش مصرف، 1 تا 2 قاشق مرباخوری در 1 تا 2 لیوان آب قبل از وعده غذایی ناهار و شام است.
 
ترجمه و تالیف: مینا البرزی منش، کارشناس ارشد تغذیه
 
[تعداد رای های دریافتی :1 [امتیاز مطلب :9 از 10]
شما نیز به این مطلب امتیاز دهید :
تنظیمات
مطالب مرتبط

    این پرونده را به اشتراک بگذارید :

    Facebook Twitter Google LinkedIn

    برچسب ها

    تغذیه

    رژیم درمانی

    دیابت

    سرکه سیب


    یادداشت کاربران

    درج یک یادداشت :

    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    5 + 1 = ?